Tuesday, October 18, 2016

Filled Under:

DR AZIZAN OSMAN LETAK JAWATAN RICHWORK

Azizan Osman Letak Jawatan
Dr Azizan Osman Letak Jawatan Richworks
Satu siaran media telah dikeluarkan secara rasmi di laman web Azizan Osman. Perletakkan jawatan Dr Azizan Osman dalam Richworks Group of Companies telah dijelaskan secara rasminya.
Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) yang dipegang oleh Dr Azizan Osman dilepaskan. Tindakan itu diambil sebagai salah satu proses penstrukturan semula Richworks Group of Companies katanya.
Menerusi kenyataannya seperti berikut.
Shah Alam, 1 Okt 2013: Lima tahun membina nama sehingga diiktiraf sebagai Mentor dan Pakar Perunding Pemasaran No.1 Asia, Dr Azizan Osman telah meletakkan jawatan sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Richworks Group of Companies berkuatkuasa hari ini. Tindakan ini diambil sebagai salah satu proses penstrukturan semula Richworks Group of Companies. Sehubungan itu, operasi Richworks Group of Companies di Malaysia diambil alih oleh Yasmin Mohd Ramzi sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan, bermula serta-merta.
Yasmin merupakan bekas Pengurus Kewangan Global, Shell. Berkelulusan dalam bidang kewangan dan perakaunan, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia. Yasmin merupakan satu-satunya anak Melayu yang dilantik menjadi ahli jawatankuasa pemasaran global (Global Marketing Committee) untuk Chartered Management Account (CIMA) serta ahli Fellow Chartered Management Accountant (FCMA) danChartered Global Management Accountant(CGMA). Beliau menyertai Richworks Group of Companies bermula awal September sebelum ini sebagai Pengurus Besar Kumpulan.
Azizan di dalam rangka memperluaskan empayarnya dalam fasa awal meneroka pasaran antarabangsa yang diperkukuhkan di bawah jenama Azizan Osman International. Syarikat berasaskan latihan keusahawanan dan pembangunan manusia bakal pengukuhan struktur Azizan Osman International itu menyaksikan Azizan yang merupakan pengasas dan Pengerusi Eksekutif Richworks Group of Companieskini turut menggalas tanggungjawab sebagai Ketua Serantau.
Beliau yang menaungi 24 syarikat dalam pelbagai industri, antaranya syarikat pelaburan hartanah, agensi pengiklanan berakreditasi ini di Malaysia dan Singapura, memulai kempennya dengan meneroka pasaran Indonesia, Filipina dan India dalam usaha melebarkan sayapnya ke pentas global.
Ia juga menyaksikan perlantikan baru Zafrul Rizal bin Mat sebagai Pengarah Serantau bagi melancarkan operasi.
Sumber AsalAzizanOsman.com
0 comments:

Post a Comment